30.9.2010

Vierailijoita

Viime viikonloppuna harrastettiin hakua, lämmintä oli kolme astetta ja vettä sato ihan tarpeeksi. Hullua hommaa? Ei me ihan omalla porukalla oltu, vierailevina tähtinä oli aussikat Kawa ja Mico kuskeineen. Mukava oli nähdä muitakin aussikoita töissä ja erilaisia tyylejä ohjata. Eiköhän me uusiksi oteta. :)

Köpin treeni meni muistaakseni jotakuinkin seuraavalla tavalla: Ensimmäisenä piiloon laitettiin tietenki vieraat maalimiehet, noin 50 metriin ja koiralle ei apuja annettu. Vasemmalla puolella Köpi joutu hakemaan enemmän, ensimmäiselle lähetettiinki kaks kertaa. Oikialta puolen ukot nousi helpommin. Ensimmäiset maalimiehet jäivät takarajalle ja etenivät siellä joten saatiin vierailijoista yhteensä neljä löytöä. Viidettä joutu hakemaan kauemmin ja lopuksi kiintorullan turvalukitus oli auennut eikä rulla tullu kovin tyylikkäästi perille. Köpi kuitenki oli käyny maalimiehellä ja yritti ilmasta, minä en sitä silti hyväksyny, korjattiin rulla ja laitettiin koira uudestaan töihin. Kuudes maalimies jäi lähelle keskilinjaa, kiven taakse piiloon. Köpi ei sitä kuitenkaan heti huomannu vaan paineli varmaan 70 metriä, lähti tekemään kohtuullisen hienoa pistoa ja palatessa löysi kadonneen. Ilmaisut oli sitä yhtä epäonnistunutta lukuunottamatta kohtalaisia, rulla pysyi suussa melkein loppuun asti eli en ehtiny kertaakaan antaa irti-käskyä kun rulla jo putosi. Tuli kuitenki keskilinjalle asti.. Kyllähän se periaatteessa riittäis mutta kun haluaisin kuitenki että se pysyis kunnolla suussa käskyyn asti. Kotipihalla irtorullilla treenattuna toimii ihan hyvin mutta metsässä ei malta.. Lopulta kuitenki hyvä treeni Köpille. Syksyn mittaan oon huomannu että se alkaa jaksamaan enemmän, niin hakumettässä kuin tottiskentälläki. Hyvä koira siitä vielä tulee. :)

Pari kuvaa vielä Kawan ja Köpin loppuverryttelystä, kuvat ei oo parhaasta päästä kun oli vähä turhan hämärää ja nopeita koiria..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti