20.7.2009

Näytelmissä..

Nyt ois sitte Köpin suuri näyttelyura korkattu, käytiin Sunnuntaina Oulun näyttelyssä ihmettelemässä ja kehää kiertämässä. Oli ensimmäinen kerta mullekki, en tiiä kumpi oli enemmän ihmeissään, koira vai isäntä. :) Mutta hienosti meni Köpin osuus, Kunniapalkinto tuli! Arvostelu on nähtävillä täällä. Seuraava näyttely käydäänkin sitten yli 15kk:n iässä. ;)

Hakutreeneisä ollaan käyty tällä välillä kolme kertaa, en kyllä tarkasti enää muista mitä niissä tehtiin. Ensimmäisissä haettiin maalimiehiä ääniavulla, ensimmäinen maalimies oliki vaikia ku kukaan ei kuullu ääntä eikä maalimies kuullu meidän ääntä. Eli Köpi haki toisinsanoen valmiin maalimiehen ja vielä aika kaukaa, kolmannella lähetyksellä löytyi. Loput otettiin samalla kaavalla, ne oliki helpompia. Viimeinen oli helppo näkölähtö.

Viime lauantaina treenailtiin taas, nyt otettiin metsässä olevia pomppaavia ukkoja molemmin puolin keskilinjaa. Näköhavainnon jälkeen käytin koiran kauempana ja sitten laitoin töihin. Kaikki neljä ukkoa löyty helposti, suoraan juoksemalla. Samalla tuli kommenttia että Köpille pitäs opettaa käytöstapoja, se kun tulee maalimiehen makkarakupille kuin porsas ja vielä loikkaa syliin. En usko moista, sehän on niin kiltti ja rauhallinen koira. :)

Tiistaina oli vähän erilaista treeniä, laitettiin keskilinjan molemmin puolin näyttäytyvä maalimies. Kun koira löytää kadonneen ja saa sieltä palkan, minä käsken koiran takaisin keskilinjalle. Hetken epäilin että mahtaako tuo malttaa tulla, mutta kun aikansa huusi niin tulihan se sieltä. Siinä vaiheessa maalimies siirtyi 30 metriä linjan suuntaisesti ja sama homma uusittiin seitsemän kertaa. Kyllä oli viimeisen ukon jälkeen jo hieman väsyneen oloinen koira!

Jälkiä ollaan käyty ajamassa muutaman kerran, nyt on jäljen mitta noin 50 askelta ja edelleen joka askeleeseen nappula. Hienosti se menee, välillä saattaa käydä nuuskimassa jäljen vierestä mutta hyvin palaa oikealle jäljelle. Pikkuhiljaa pitää alkaa pidentämään jälkiä ja vanhentamaan enemmän. Esineruutuakin ollaan jonku verran tehty, aloitin heittämällä narupallon ihan muutaman metrin päähän, siitä pikkuhiljaa kauemmas. Muutaman kerran oon vieny esineen Köpin kans piiloon ja sen jälkeen lähettäny hakemaan. Pari kertaa on toinen ihminen vieny esineen piiloon kun Köpin kans ootellaan tiellä, viimeisellä kerralla esine oli jo aika kaukana. Joka ikinen kerta esine on löytyny, se on pätevä jätkä tuo Köpi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti