15.5.2011

Lisää treeniä

Jäljestystä jatkettiin, ensin laitettiin kotipihalla kepit nousemaan.. Ja seuraavaksi suunnattiin metsään, Köpille tehtiin arviolta 300 metrin jälki jolla oli ikää pari tuntia. Keppejä sinne tuli 8kpl joista 4 viimeiselle suoralle melkein peräkkäin. Janalähtö oli muuten kiva mutta Köpi ryntäs vauhdilla yli. Kulmien määrää en muista, mutta kaikki saatiin jotenkin sössittyä joko mun tai Köpin toimesta eikä yhtään kunnollista nähty. Vauhtia oli vieläkin liikaa, varsinkin kepiltä lähdöisä en edes muistanu jarrutella ja Köpi pääsi ryntäämään liinan mitan. Jäljellä taas pysyttiin ja kaikki kepit nousi, edistystä parin päivän takaiseen oli jo paljon! Ja ihan hyvä niin, perässä tuli ensimmäistä kertaa isompi yleisö..

Eka esineruutu tehtiin jälkien vanhetessa, ruutu oli noin 20m x 50m. Köpille laitettiin takakulmiin pari esinettä ja keskelle lähelle etureunaa yks, ja kaks niistä oli tavoitteena nousta. Ja nehän nousi helposti, jotain se Köpiki on talven aikana miettiny!

Tänään jäljesteltiin kolmas jälki, ohjelmassa oli janalähdön opettelua neljän lähdön verran. Ensimmäinen jälki meni 5 metrin päässä tiestä, toinen 10 metrin ja niin edelleen. Kaks ensimmäistä meni mallikkaasti, kolmannella piti vähän pyöriä ja neljäs taas meni ihan hyvin. Siltä lähdettiin sitten jatkamaan jäljestystä ja olipahan aivan eri näköistä menoa kun aikaisemmilla kerroilla, Köpi meni hitaasti ja tarkasti niinkuin pitääkin. Kulmista mentiin vieläkin vähän ohi ja niitä piti tarkistella, viimeinen kulma meni jo hyvin. Kaikki kuus keppiä nousi. Viimeisen 50 metrin matkan vissiin jo keskittyminen herpaantu tai alkoi väsyttämään, mentiin vähän korkealla nokalla. Jäljellä kuitenkin pysyttiin ja keppikin löytyi. Eipä olis uskonu samaksi koiraksi kuin viikko sitten, niin hyvin meni! :)

Hakumetsässä käytiin kerran, uudessa maastossa treenattiin. Ei menny ihan putkeen, Köpi eteni jänisloikalla ja etsi silmillä, olisko joka puolella kasvava korkea suopursu vaikeuttanu vai oliko vain niin kiva pomppia.. :) Ensimmäisestä pistosta oli tarkoitus tehdä tyhjä, en vain tahtonu saaha Köpiä lähtemään suoraa millään. Lopulta herra meni sinne mihin käskettiin ja käskin takarajalta takaisin keskilinjalle ja siitä suoraan yli toiselle puolelle. Lähtihän se mutta ei käyny kaukana, sitäkin sitten tahkottiin muutama kerta ja löytyihän sieltä pusikosta lopulta joku. Toinenkin oli hukassa, koiraa ei näkyny pitkään aikaan ja rullan kanssa siellä oli säädetty kans. Kolmas löytyi jotenkin, en enää muista tarkempia. Viimeinen otettiin puolipakenevana ja suoralla palkalla, alkoi Köpi olemaan jo melko väsynyt. Mutta onnellinen. :) Tarvis vain treenata oudoissa maastoissa eikä aina samoissa..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti