13.6.2015

Pahat Rakit

Mitäpä tuota jarruttelemaan kun vauhtiin pääsee, aamulla otettiin suunta Himangalle 20:n voittajaluokan koiran jälkikokeisiin. Tutuksi käyneessä vesisateessa ja +10 lämpötilassa aloitettiin, arvottiin meidän jälkinumeroksi 10 ja tarkastettiin koirat. Sitten odotettiin, ajettiin Kalajoelle, odotettiin ja odotettiin.. Sade onneksi loppui ja ilma oli paras mahdollinen koiraharrastukseen!

Kalajoen jälkimaastot, asfalttitieltä suoraan metsään. :)
Päiväunien jälkeen päästiin asiaan, Sami Isopahkala tuli arvostelemaan janan. Köpi lähti taas reippaasti, nosti takamerkiltä jäljen, lähti oikeaan suuntaan mutta noin liinanmitan mentyään alkoi vähän tarkistelemaan, siitä sitten jatkoi taas matkaa. Piste pois tarkistelun takia. Ensimmäiselle kepille asti mentiin tosi tarkasti ja rauhassa, ei tarvinnut edes jarrutella. Kepin jälkeen asenne oli taas luokkaa "voi pojat nyt mennään!" Alkoi jälkiliina soimaan ja jäkälä pölisi kun nämä pojat meni, keppiä nousi toisen perään ja riemuhan siinä kuudennella repesi! Aurinkokin alkoi paistamaan.

Kun koira osaa hommansa niin jarru voi keskittyä vaikka kuvaamiseen..
Seuraavaksi taas vähän huilattiin ja porukan viimeisenä mentiin esineruutuun. Paras urheiluvauhti oli Köpilläkin jo jäänyt ja nokka oli auki, kolme esinettä nousi kohtalaisen nopeasti. Piste pois hieman levottomasta otteesta toisella esineellä. Onneksi vain hieman! En ehtinyt kunnolla käskeä irti kun se ikään kuin lensi mun käsiin..

Kisakeskuksen seinältä selvisi myöhemmin että voittajia oltiin jo ennen tottista, Köpillä oli parhaat maastopisteet koko kokeessa! Oli siinä hyvä jäädä tottiksia odottelemaan, neljä paria oli ennen meitä vielä vuorossa. Puoli viideltä päästiin lopulta töihin, ensin oli paikallaolo ja sitten liikkeet. Köpi oli pitkän päivän jälkeenkin vielä tosi hyvin mukana, seuraamiskaaviossa yllätyin itsekin kuinka hyvin se veti. Vanha vaiva yllätti liikkeestä istumisessa ja maahanmenossa eli nähtiin kolme kertaa liikkeestä seisominen. Ja sillä kerralla kun se olisi pitänyt tehdä, päätti tyyppi tulla 11 askelta perään. Luoksetulot huippuja, noudot hyvää ja pirteää Köpiä ja eteenmeno vähän löysä, maahan tippui kohtalaisen nopeasti. Loppupisteitä odotellessa alkoi jo jännittää että riittääköhän tuo ykköstulokseen kun mokia tuli ja tuomarin lisäksi oli vielä tarkka tuomariharjoittelija, mikään ei jäänyt huomaamatta. Lopulta pisteitä kertyi kuitenkin riittävät 77 eli koko kokeesta 275 ja sehän tietää ykköstulosta! Ja kun se nyt sattuu vielä olemaan kolmas niin kukas se on käyttövalio! On se kova pätkä!
Pätevä koira putsasi vähän palkintopöytää

4 kommenttia:

 1. No hitto! Onneksi olkoon (taas) valiolle!! Sitten sitä tokoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistin Aavesilmien facebookryhmään muillekin aavesilmille tämän hienon saavutuksen tiedoksi. Törkeästi liitin siihen myös tuon Köpin palkintokuvan mukaan.

   Poista
  2. Kiitos taas! Jatketaan tietenkin samalla mallilla mutta jälkikoepaikatkin annetaan nyt muille. Tehdään sitä mikä huvittaa!

   Marjokin taisi jo johonkin tuon laittaa kun tahtoi heti kokeen jälkeen kuvan.

   Poista
 2. Hurjaa menoa! Onneksi olkoon poijat!!

  VastaaPoista