29.6.2014

Koeviikko

Tämä viikko ei ole tulosten perusteella ollut ollenkaan huonompi! Tokoilijat Susa ja Huti aloittivat keskiviikkona tokokokeella, tällä kertaa minua ei huolittu matkaan ja jälki oli sitten sen mukaista: 193 pistettä ja 1-tulos! Video puhukoon puolestaan:


Juhannuksen aikaan käytiin tekemässä pitkän tauon jälkeen parit jäljet ja niiden mennessä hyvin piti tietenkin alkaa Köpille kokeita etsimään. Seuraava sattuikin olemaan jo viikon päästä ja vieläpä omalla paikkakunnalla, kysyin vapaita paikkoja ja päästiin ensimmäiselle varasijalle. Keskiviikkona aukesi koepaikka ja tänä aamuna suunnistettiin maastoon. Kahden vuoden takaisesta nöyryytyksestä ei olla vieläkään täysin toivuttu ja jana jännitti melkoisesti vaikka se on jo saatu treenattua hyvälle mallille. Turhaa jännitin, Köpi lähti rauhalliseen tyyliinsä etenemään, pongasi jäljen janan puolesta välistä ja lähti jäljestämään. Takajälkeäkään ei huudeltu, joten painelimma metsään ja keppejähän sieltä alkoi nousemaan. Kolmas jäi metsään, neljännen kepin jälkeinen kulma ajeltiin pitkäksi mutta hienosti Köpi paikkasi mokan, palasi itse juuri siihen paikkaan mistä meni ohi ja jatkoi oikeaan suuntaan. Viides ja kuudeskin nousi joten pistesaalista kertyi 150, janalta siis täydet pisteet! On se kova!

"Missä jälki?"

"Haa, täällä!"
"Katohan mitä tänne on jäänyt!" (Eikö olekkin hieno luovutus!)
"Mitähän sieltä leipäpussista tällä kertaa löytyy?"
Esineruutu meni mallikkaasti, kaksi pistoa ja kaksi esinettä, helppo homma Köpille. Mitä nyt ensimmäinen esine piti pudottaa maahan ja toista ei meinannut saada irti.. 29 pistettä.

Tottis oli kyllä hieno, Köpillä ja sitä myötä minullakin on erilainen asenne nykyään koko hommaan ja sehän alkaa näkymään reippautena. Paikallaoloon mennessä nähtiin pieni ennakointi kun koira läpsähti maahan ennenkuin ehdin edes lupaa alkaa tuomarilta odottamaan. Paikallaolossa ei muuta valittamista. Seuraamisessa huomautus tuli liian loivista käännöksistä, koira pystyisi parempaan jos ohjaaja kääntyisi oikein.. Henkilöryhmässä ei välittamista. Liikkeestä istuminen oli hidas, mutta oikea asento kuitenkin ja sehän on jo voitto se! Liikkeestä maahanmeno oli nopea, sitä jopa vähän ennakoitiin tuomarin mukaan. Luoksetulo oli Köpiksi tosi hyvä, mutta "voisi tulla vieläkin voimakkaammin loppuun asti". Liikkeestä seisomisessa ei valittamista. Noudot oli hyvät, Köpi tuli nopeammin ja lähemmäs kuin aikaisemmin, vieläkin kuitenkin voisi parantaa. Hyppyesteellä tunaroin itse ja uusin heiton, toinen ei ollut sen parempi mutta annoin koiran mennä. Kummassakaan esteessä ei ongelmia ja noudot samalla kaavalla kuin tasamaalla. Eteenmenoon Köpi lähti kuin mikäkin maantiekiitäjä, ei tietoakaan maahanmenon ennakoinnista mutta toinen käskypä tarvittiin ennenkuin se meni maahan. Sitten putosi kyllä kerrasta, alkoi äänen sävy ja voimakkuuskin olla sitä luokkaa että parein mennä. ;) Koko hommasta pisteitä 89, joten maastopisteineen päivän saaliiksi kertyi 268 pistettä, 2-tulos ja se pari vuotta kaipailtu JK2! 

Tuomarina oli Sami Isopahkala.


"Ja kukas se olikaan vähä taitava!"

1 kommentti:

  1. Onnea jälleen kerran taitaville! Molemmissa lajeissa. Mistähän me saataisiin meille tuollainen oma Susa joka kävisi tokoilemassa koirien kanssa :D
    Kiksin kanssa katsellaan agissa kolmosten kisoja (joita on nyt kesällä tosi huonosti täällä etelässä) että päästään sterilointisaikun jälkeen taas vähän hommiin :)

    VastaaPoista