8.4.2011

Hiihtokausi pulkassa

Pari kertaa vielä ehdittiin käydä ladulla ennenkuin tuli kesä. Tutuissa maisemissa kierrettiin 2km latu niin että Köpi näki jäniksen lähtevän mutta jänis oliki ovela eikä kiertänykkään lenkkiä edellä, oikasi vain maaliin. No tiedetäänhän se hämätäänkö hakukoiraa näin.. :) Alku ja loppu mentiin kuinkas muutenkaan kuin täysillä, se välikin ihan kohtalaisen hyvin. Ihmisen ohituksia tuli muistaakseni pari ja niitä Köpi tuskin edes huomioi..

Talven viimeiseksi jäänyt treeni vedettiin Oulussa, koirahiihtokisojen jälkeen paineltiin ladulle. Melkein jo kisafiilikseen pääsi. :) Kierrettiin 3km:n lenkki niin että edellä ja perässä meni muita koiria. Alussa mun ei tarvinnu ku jarrutella, Köpi olis menny ku pöljä! Pikkuhiljaa alko sopiva vauhti löytymään ja potkuteltiin menemään, viimeisellä kilometrillä meinasi Köpi alkaa hyytymään kun ei oo 2km:a pidempää lenkkiä ennen menty. Sitä myötä minäki sitte jouduin hiihtämään tosissaan että pysyttiin edellämenevän kannassa kiinni. Vaan maaliin kuitenki päästiin. :)

Ens talvea odotellessa.. Hiihto lähti onnistumaan paljo paremmin ku uskalsin edes kuvitella, Köpistä lähtee melkonen veto noin pieneksi koiraksi ja intoakin tuntuu riittävän. Pirun hieno laji, innostuin itekki. Iso kiitos Katrille neuvoista ja treeniseurasta! :)

2 kommenttia:

  1. Tuli mieleen (meillähän ei suksien kanssa vetoa ole edes kokeiltu) mutta kun vetojuoksua ollaan Jumin kanssa tehty niin juostessa Jumi osaa tosi hyvin hakea sen tasaisen vedon, alku silläkin meinasi ensin mennä hönkätessä mutta parin lenkin jälkeen tajusi että parempi vaan säästellä voimia ja vetää tasaisesti kun juostessa minä olen niin hyvä hidaste takana kun ei ole suksiakaan apuna ;) Että kesäksi suosittelen tuota juoksua jos ollenkaan omat jalat kestää.
    Ja on tosiaan yllättävän kova veto mitä tämän kokoisesta koirasta lähtee, Kiksihän siis ei vedä. Ei ollenkaan. Kun on pentuna sanottu että hihnassa ei vedetä niin sitä ei meinata vetää sitten edes vetokamat päällä (ainoastaan jos on toinen kirittämässä)..

    VastaaPoista
  2. Sitähän se minäki aluksi pelkäsin ettei tuo vetäs valjaatkaan päällä ku sille on pennusta asti tehty selväksi että lenkillä mennään remmi löysällä. Mutta ku valjaat laitettiin päälle ja tehtiin ensimmäiset vedot kunnolla niin hyvinhän se veti.

    Kesällä olis tarkotus kyllä treenata että jaksetaan taas talvella hiihtää. Eli varmaan sitä joutuu juoksemaan kans. :)

    VastaaPoista