22.8.2010

Viimeisiä viedään..

Viimeinen lomapäivä menossa.. Liian äkkiä se loma meni. Onneksi ei menny koko loma kerralla, syksyksi on vielä viikko jäljellä..

Mutta Köpi on sentään päässy töihin.. Jälkiä on tehty kolme, hakua treenailtu kerran ja esineruutua kaksi. Tottista muisteltiin kerran ja paukuteltu ollaan kans. Alotetaan vaikka jäljistä..

Jälki yks, mun tekemä ja pituutta muistaakseni 300-400 metriä. Ikä puolitoista tuntia, kulmia kaks, ilma selkeä ja tyyni. Häiriönä poroja, poronjälkiä, poronpaskaa. Janalähtö oli hyvä, kaikki muu aikalailla hanurista. Näytti ettei koko jälki olis voinu vähempää kiinnostaa, nokka korkealla mentiin. Kulmat kauheita, kepit kauheita, latupohjan ylitys kauhea. No, eihän se aina voi onnistua..

Jälki kaks, vieraan tekemä ja pituutta noin suunnilleen samat kuin edellisessä. Ikä 1h 40min, kulmia yks, keppejä viis ja lopussa lelu, ilma selkeä ja tyyni. Häiriönä koiraa korkeampia suopursuja ja tietä pitkin kävelleet kaks pikkukaveria ja niiden ihmiset. Jälki siis meni tien yli ja tämä seurue meni tietä pitkin noin 10min ennen kuin Köpi tuli paikalle.. Mutta sehän ei Köpiä häirinny ku oli hyvään vauhtiin päässy, tien ylitys meni ilman ongelmia ja hyvin tarkasti. Janalähtö oli taas hyvä ja jäljestys kulki niinkuin pitääkin eli edellisen kerran lenkkeilystä ei ollut tietoakaan. Kulma oli niin mallikas ettei sen paremmin enää kulma voi mennä, joka askel mentiin erikseen. Kepit löytyi mutta maahanmeno ei taaskaan ollu kivaa.. Josta johtuen kolmannella jäljellä ilmaisutyyli muutettiin tuonniksi.

Jälki kolme oli sitten taas vieraan tekemä, pituutta 400 metriä, ikää 1h 10min. Kulmia kolme, keppejä viis, maasto selkeää kangasta ja noin metrin leveän polun ylityksiä pari. Jana nappiin, jäljestys kulki ja kepitkin alkoi nousemaan melkein vahingossa. Mietin että miten sen saisi tuomaan kepin mulle mutta turhahan sitäkin oli miettiä, Köpi kyllä tiesi miten se tapahtuu. Yleensäkki sais miettiä että kumpaa täsä pitäs opettaa, koiraa vai kuskia ku keppien ilmasua on tahkottu ties kuin kauan eikä jääräpää oo suostunu tyyliä muuttamaan.. No, nyt kokeillaan näin ja ainaki ekan jäljen perusteella hyvin kulkee. Polun ylitys ei tällä kertaa menny hyvin. Jälki meni vinosti polun yli, koirahan lähti polkua pitkin muka jäljestämään. Kun liina kiristyi, koira tarjos suoraa polun yli ja alkoi muka taas jäljestämään. Etsittiin sitten jälki janatyyliin ja heti jäljen löydyttyä napsahti keppi kohdalle.

Näistä vois päätellä pari asiaa, ensinnäki sen että vieraan jälki kulkee Köpillä paljo paremmin. Ja siitä johtuen, tuo koira on edistyny tänä kesänä paljon. Eli kiitos Susalle, Antille ja kahdelle hurjalle belgille avusta. Tanja teki myös yhden jäljen joten kiitos sinnekki. Siinä samalla oon myös nähny kolmen belgialaisen jäljestystä ja niistä vois päätellä sen verran että Köpi taitaaki olla aika tarkka kaveri jäljellä, minä ku oon luullu että ei olis.. Eli mikäs tässä jäljestäessä. :)

Haussa muisteltiin kiintorullailmaisua. Tällä kertaa kaikki meni nappiin, intoa riitti, Köpi otti rullan ihan itse suuhun juuri sopivalla etäisyydellä maalimiehestä, näytöt toimi ja kivaa oli. Ainoat hiomisen paikat on luovutuksessa, tämäkään rulla ei meinaa pysyä suussa ihan loppuun asti kun on niin kiire makkaraa hakemaan. Mutta paljon paremmin kulkee kuin irtorullilla..

Esineruutukin saatiin taas paremmalle mallille, nyt on taas intoa lähteä hakemaan romua takarajalta.. Ensin vietiin Köpin leluja takarajalle ja annettiin muiden koirien hakea ne ensin pois. Sitten Köpi sai hakea yhden kokonaisen lelun sieltä.. Toisella kerralla muuten sama mutta esineitä haettiin kaks. Siitä sitä taas noustaan. :)

Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä lopettaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti