11.8.2010

Janalähtö ja kiintorulla

Siinäpä uusia asioita.. Alotetaan nyt sitte vaikka jäljestä.

Vieraan tekemä, 1h 35 min vanha, noin 300m pitkä, kulmia kaks ja makupalarasioita eli "keppejä" neljä. Keli oli sateinen. Jäljelle lähtiessä aattelin että kokeillaampa miten onnistus janalähtö, viime kesänä muistaakseni pari otettiin ja tänä kesänä ei oo otettu ollenkaan. Laitoin liinan kiinni ja lähdettiin kävelemään suorassa kulmassa kohti jälkeä. Juuri oikialla kohdalla Köpin nokka tarttui jälkeen ja se oli siinä, kyllä siinä jo pisti hymyilyttämään. Nokka pysyi maassa oikein nätisti, ensimmäinen kulma ei oikein onnistunut vaan vähän piti tarkistella muualta. Ensimmäinen ja toinen "keppi" löytyi ja niille Köpi tarjosi ihan itte maahanmenoa!! Kolmaskin löytyi mutta taas ei huvittanu mennä maahan. Pysähdyin enkä päästäny koiraa rasian yli, aikansa se siinä kisko ja lopuksi käskin maahan. Sen jälkeen nokka eksyi välillä ilmaan, muuten koko jälki oli mahtavaa katseltavaa, nokka pysyi maassa ja vauhti oli hyvää. Neljännelle tuli kans hieno maahanmeno, ja siihen oli hyvä lopettaa..

Esineruutua kokeiltiin, ihan virallisen kokosta ja melkein virallisesti tallattua. Esineet oli yhtä lukuunottamatta takarajalla. Köpi lähti oikein hyvällä vauhdilla, teki piston ja tuli pois ilman esinettä. Uus lähetys ja sama homma. Kolmas lähetys ja johan sieltä löytyi esinekin. Köpi etsii ihmistä, ei mitään esineitä.. Yhden löydyttyä ei ollut enää kiinnostusta lähtiä mihinkään, piti käydä koiran kans katsomassa että täällä näitä olis. Pitää siis viedä seuraavan kerran muutama esine koiran kans ja palata vähän taaksepäin..

Kiintorullaa alettiin opettelemaan haussa. Ja se lähti yllättävän hyvin liikkeelle, Köpi ottaa rullan ihan oma-alotteisesti suuhun ja tuo perille asti. Ensimmäisen treenin ensimmäinen maalimies oli "vähän" arpomista, taisipa koira käydä ilman rullaakin keskilinjalla mutkan. Mutta siitähän se onneksi lähti onnistumaan ja idea näytti olevan koiralle selvä.. Kunnes tuli toinen päivä ja uus treeni, ensimmäisellä maalimiehellä ei taas ollu minkäänlaista kiinnostusta rullan nostoon. Onneksi maalimies oli terävänä eikä päästäny Pöpiä mihinkään ilman rullaa. Melko säheltämiseltä näytti näin keskilinjalta käsin. :) Mutta sen perään lähti taas onnistumaan ja onnistu hyvin, luovutuskin alkaa hahmottumaan pikkuhiljaa. Idea näyttäs taas olevan selvä, ilman rullaa ei tulla keskilinjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti