13.6.2010

Ollaan me jotain tehty!

Kirjottaja on vaan ollu turhan laiska..

Hakua on otettu muutama kerta mutta niistä en muista enää juuri mitään. Ilmasuahan sitä ollaan yritetty, välillä pysyy rullat suussa, välillä ei. Onhan sielä tainnu olla jo kokonaan peitettyjä maalimiehiäki, mistäs minä tiiän ku Köpi sielä hakee. :)

Jälkiä ollaan tehty pari kertaa ja ne on menny pääasiasa persiilleen, minun takia! Ens kerralla pittää varustautua paremmin ja valita maastot paremmin ja kattoa sitte miten menee.

BH-kokeesta vois tarkentaa. Paikallaololla alotettiin, ei oo ehkä ikinä jännittäny niin paljo ku sillon. Köpi ku keksi pari viikkoa takaperin että paikallaolosta voi karata.. Lopulta tuomari anto luvan kääntyä koiraan päin ja olihan se hieno ja helpottava näky kun Köpi oli vielä samalla paikalla. Seuraamiskaavio lähti ihan mukavasti, minä muistin jopa askelmäärät ja Köpi pysy hyvin mukana, ei alkanu jätättämään tai seilaamaan mitä vielä keväällä saatto näkyä.. Väljäähän se toki tuomarin mielestä oli mutta Köpille ihan mukavaa seuraamista. Henkilöryhmäsä alko tapahtua, Köpillä unohtu vähä seuraaminen ja se jäi kauemmas, minä kiskasin narusta ja samantien muistin ettei ois saanu. :) Siitä jatkettiin ja ryhmän keskellä Köpi ei muistanu istua. Naru käytiin heittämäsä taskuun ja jatkettiin henkilöryhmän läpi, edelleenki seuraaminen oli hukasa mutta istuminen muistu tällä kerralla jo mieleen. Siitä lähettiin taas kaaviota jatkamaan ja seuraaminen oli ihan hyvää Köpille. Jossain vaiheesa täyskäännöksesä huomasin että Köpi on metrin edellä.. Mutta sitähän ei sitte juurikaan tullu harjoteltua.. :) Liikkeestä istuminen meni mallikkaasti, siitä tuli arvosanaksi erinomainen. Liikkeestä maahanmeno ei menny niin hienosti, sekin jäi istumiseksi. Mutta luoksetulo oli vauhdikas, niinkuin se Pöpillä tuppaa olemaan. :) Yllättävän vähä se Köpi kuitenki reagoi minun jännitykseen, eniten se varmaan näky seuraamisesa väljyytenä ja henkilöryhmäsä. Hyvä mieli siitä kuitenki jäi, tämän kans on hyvä jatkaa ku ite muistas olla jännittämättä. Kaupunkiosuudesta ei ollu tuomarillakaan muuta sanottavaa ku että reipas ja rauhallinen koira. Kaikki meni niinkuin pitikin vaikka kaupunkilenkkeilyä ei olla harrastettu.

Paimennushommia aloteltiin Somerolla seuraavana viikonloppuna. Onhan se Köpi kasvattajalla lampaita aidan takaa kattonu muttei vielä oo aitaukseen päässy. Nyt pääsi, ja alkuhan näytti lupaavalta. Meni melko rauhallisesti ja kun huomasi että nämähän tottelee niin johan nousi häntä ja nokka pystyyn, oli mukava seurata ilmeitä kun kaks hernettä kohtasi. :) Vauhtiki alko pikkuhiljaa kasvamaan, kouluttajan mielestä se kasvoi liikaa ja palkaksi siitä tuli kunnon lyönti "paimensauvalla" maahan, suoraa nokan eteen. Sitähän se Köpi ei herkkänä poikana kestäny vaan kaikki paimentamiseen liittyvä loppu samantien ja päivän mittaan jo aitauksesa oleminen alko ahistamaan. Muuten kiva päivä mutta sama ohjaustyyli ei passaa kaikille. Kuvia tuolta päivältä löytyy täältä.

Olihan siellä tosiaan kolme Köpin siskoakin paikalla, Roxy, Kiksi ja Stella. Tästä parvesta löytyy ilmeikkäitä kuvia täältä.

Eilen oli Raahen ryhmänäyttely jossa Köpikin kävi pyörähtämässä. Sieltä tuli arvosanaksi T, ja eikös se Tyylikästä tarkoita. :) Arvostelu sanoo seuraavanlaista:

"1,5v, hyvät mittasuhteet omaava, aavistuksen kevyt uros. Tyypillinen pää ja ilme, kevytrunkoinen, laihahko. Riittävät kulmaukset. Hyvä turkin laatu, voisi olla paremmin kunnostettu. Liikkuu nopeasti, lyhyellä askeleella."

Arvostelun perusteella olis kyllä voinu sitä tavoteltua H:ta odotella vaan ku ei niin ei. Kummaa väkiä ku ei niille riitä että koira on pesty ja harjattu, vaan pitäs vielä siistiä karvojaki. Pöh, Köpi on komia ilmanki. :)

2 kommenttia:

  1. Mä oon nyt vähän yllättyny tosta T:stä, kyllä tolla arvostelulla tosiaan pitäis H saada ainakin jos kerta aussimuottiin tuomarin mielestä sopii. Nythän tää oli periaatteessa "sulle" tämä T ja eihän se niin saisi mennä, että jonkun trimmauksen takia arvosana laskee... Koiraahan siinä katotaan eikä sen oo tarkotus missään salongissa pyörähtää... no mutta näitä on niin joka lähtöön ;) Mäpäs luulen että joku olis kyllä EH:n antanu kevyesti, on se Köpi sen verran kivan näkönen vesseli!

    VastaaPoista
  2. Niinhän nuo on ollu kaikki jotka on arvostelun lukenu, ku ei periaatteesa muuta vikaa pitäs olla ku puunauksen puute. Olihan se sentään pesty ja harjattu, minun mielestä ainaki ihan siistiki vielä. Ja ku vielä esiintyki reippaasti, tai niin ne ainaki sano jotka oli kattomasa.. Mutta se on tämmöstä. :)

    VastaaPoista