29.3.2015

Parit treenit ja kisoihin

Ei paljoa tarvinnut hullua yllyttää kun se jo oli mukana, kerrottiin että olisi tarjolla koira ja tavoitteena SPKL:n hiihtokisat Kuhmossa. Koira on 1,5kk Oulussa hiihtokoirana viettänyt dobermanninarttu Nadi, Eroosion Diva Demona ja olin huomaavinani sillä pientä pilkettä silmäkulmassa, "taas joku vieras tyyppi perässä ja aivan pihalla.." Lujaahan se meni, Auranmajan vitosta kierrettiin 10-11 minuuttiin mutta ohitukset oli katastrofeja. Mietin että miesten b-sarja on niin kovatasoinen että jos ohituksia tulee, ne menee meidän ohi eikä toisin päin ja kun tilaisuus on niin totta vie sitä kokeillaan. Kaksi kertaa treenattiin Auranmajalla ja eilen aamulla suunnistettiin Kuhmoon.

Latu oli vauhdikas, muutama kohtaaminenkin oli ja alkoi jo hirvittää että miten koiran saa kääntymään risteyksistä oikeaan suuntaan. Lunta riitti ja ladut oli loistavassa kunnossa, mutta vesisade ja aurinko pehmittivät baanan siihen kuntoon ettei paljoa luistosta voinut puhua, voi sanoa kanssakilpailijan sanoin että "tällä kertaa ei menty lujaa, vaan täysillä". Startti meni hyvin, koiralla oli kierroksia juuri sopivasti ja lujaa lähdettiin. Parin ensimmäisen ylämäen aikana selvisi että taidan joutua hiihtämään mäissä aika paljon itse, jos ei suksi luista niin ei kai se koirakaan määrättömiä jaksa. Alamäkiin lähti sitten niin täysi vauhti kuin ikinä! Risteyksissä oli vähän hakemista mutta aina päästiin oikeaan suuntaan jatkamaan, toiselle kierrokselle lähtö meni odotuksiin nähden tosi hyvin, ainoa onnettomuus sattui kun latu kävi lähellä katsojia ja Nadi oli menossa niitä morjestamaan. En saanut ajoissa koiraa eteen enkä vauhtia pois ja lopulta koira heitti pari volttia. Tästä jatkettiin, koira ei ontunut ja oli vielä eteenpäin lähdössä. Risteykset meni ensimmäistä kierrosta paremmin eikä toinen kierros tuntunut aivan niin pitkältä, ylämäkiin jouduin kyllä hiihtämään tosissaan. Viimeisessä jyrkässä alamäessä mentiin vielä turvalleen kun aloin ahnehtimaan liikaa vauhtia ja koira säikähti kun naru löystyi ja olinkin lähempänä, kohta olikin sukset ristissä ja lasit täynnä lunta.. Maaliin päästiin ehjinä, kukaan ei mennyt ohi ja loputkin tulivat aika tasaista tahtia maaliin. Aikaa meni 30min 20sek ja tällä irtosi pienen aikojen tarkistamisen jälkeen neljäs sija kovatasoisessa sarjassa! Ensimmäinen kisa vieraalla koiralla, ensimmäinen 10km:n kisa ikinä, vielä raskaassa kelissä ja alle 2min voittajan perässä, ei voi olla kuin tyytyväinen! Hauska kokemus kaikkinensa tämäkin.

MB 10km
1.dn Famke v. Eysingastate  Harri Hatunen  Oulun Palveluskoirayhdistys  28.44 RM 1
2. dn Afra European K9 Training Base  Juha Koski  Kymen Vetokoiraseura  29.27 RM 2
3. dn Diamandin D’esperanza  Markku Haliseva Keski-Suomen Palveluskoirayhdistys  29.33  RM 3
4.dn Eroosion Diva Demona  Timo Rautio  Oulun Palveluskoirayhdistys 30.20
5.dn Jirene Vom Warringhof Olli Kolari  Siilinjärven-Maaningan Pelastuskoirat  30.57
6.dn Monwelt's Kraft Uma Thurman  Toni Tiainen  Suomen Dobermannyhdistys 32.40
7.ssu Alfred  Miska Jähi  Suomen Suursnautserikerho  33.33 RM 1


© Sinikka Moilanen
© Sinikka Moilanen

© Sinikka Moilanen


2 kommenttia:

 1. Onnea hienosti menneistä kisoista lainakoiran kanssa!
  Vaikka sen minä kyllä sanon, ettei sitä ois tarvinnu mallia ottaa minulta miten niitä alamäkiä suoritetaan, enkö minä kertonu että paljon nopeammin ja mukavammin menee kun pysyy pystyssä koko matkan :D Tai mistä minä tiedän meneekö mukavammin, kun en pysyny pystyssä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitihän se tuokin kokeilla ja antaa muille tasoitusta. :D Sittenhän se neljäs sija vasta päähän olisi ottanut jos olisi jäänyt vaikka kymmenen sekunnin päähän pronssista.

   Poista