18.5.2012

Kaikenlaista

Blogissa ei ole paljoa tapahtunut, sitäki enemmän ollaan koirien kans tehty.

Hakemaan on molemmat päässy kevään aikana pari kertaa. Huti testasi kantohankia jo pääsiäisen aikaan, Köpi upottavampaa sohjoa myöhemmin. Huti irtoaa ukolle hienosti ja tahtoopa sieltä haukku tai pari jo irrota! Köpi juoksee hienosti ja jos nokkaa muistaa pitää auki niin aina sieltä joku löytyy. Mutta juokseminen on kivaa! Yksityiskohtaisempaa tarinaa taitaa olla turha odotella, en minä jaksa enää niin tarkasti niitä muistella. ;)



Viestiä ollaan menty jokunen kerta. Köpillä on pidetty matkaa 500-1000m, maasto on enimmäkseen ollut polun tapaista ja minun paikaksi on jääny a-pää. Siihen asti meni kaikki hyvin, kun pidennettiin matkaa kerralla turhan paljon ja pitkällä välillä, yksin suuressa metsässä ollessaan Köpi luultavasti törmäsi jänikseen. Koira pyörähti takaisin ja kun odottelin sitä toisessa päässä, tulikin jänis palkalle. Seuraavilla kerroilla nähtiin u-käännöksiä ja epävarmuutta metsäpäästä irtoamisessa. Tulipahan sentään haasteita, liian hyvinhän tämä menikin. :)



Jälkiä ollaan tallottu ja nuuskittu tänä keväänä eniten. Köpi menee alokasluokan jälkiä jossa on reilummin kulmia, uutta näissä on se etten minä tiedä missä jälki menee, joutuu siis vihdoin opettelemaan koiran lukua. Tästä on seurannut pitkäksi menneitä kulmia ja välille jääneitä keppejä, mutta osaahan tuota jo luottaa erilailla koiraan kun aikaisemmin. Hutille aloitettiin nappula per askel tyylillä ja lyhyillä jäljillä, ensimmäinen jälki oli kauhea ja siitä kun sisuunnuin, tein toisen samanlaisen ja koiralla syttyi lamppu päässä. Sen jälkeen se on menny eteenpäin lujaa vauhtia, nyt ollaan jo siinä mallissa että vaikeimmalla jäljellä on ollu neljä keppiä ja pari kulmaa. Kepeistä tarvis tehdä mukavampia, nykyään mielenkiinto on vain jäljessä ja kepit on pakollisia hidasteita. Hienosti se silti jälkeä imee!



Köpi on ollut pari viikkoa sairaslomalla, ensin aukesi AD-kokeessa antura ja seuraavaksi ilmeisesti viestitreeneissä tai lenkillä meni selkä jumiin. Tämä näkyi takajalan varomisena ja muutenkaan koira ei kovin pirteä ollut. Tästä taidettiin selvitä hieronnalla, ainakaan näin kolme päivää hieronnan jälkeen ei ole oireita näkynyt.

Ei kai tässä mitään kummallisempaa, kesää odotellessa. Molemmat on kesäkauden avannu jo jäiden seassa, ja kovasti kesätakkia vaihtavat päälle. Ainakin imurin sisällöstä päätellen..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti