18.9.2011

Koottuja selityksiä

No niin, taas ollaan Köpin kans yhtä kokemusta viisaampia, käytiin oman seuran järjestämissä hakukokeissa ja miettimistä tuli kotiinviemisiksi enemmän ku pisteitä.

Sen enempää ihmettelemättä itse suoritukseen, alotettiin haulla. Tallusteltiin alueelle ja laitoin koiran töihin, Köpi lähti ihan normaalisti, juoksi etureunaa noin 20m, nappasi rullan suuhun ja tuli takaisin. Kun sitä niin kovasti on luottanut koiraan joka ei pahemmin oo valeilmaisuja tehnyt, luotin nytkin ja laitoin näytölle, no eihän se mihinkään lähtenyt. Järkytys valeilmaisusta oliki sitte sitä luokkaa että omat pasmat meni sekasi ja järkevästi ei enää tullut aateltua. Laitoin toiselle puolen töihin, pistojen lukumäärää on mahoton enää muistaa. Taisi siinä tyhjiä tulla muutama onnistunut ja sitten tuli löytö, normaali Köpi sieltä tuli rulla suussa ja nyt lähdettiin näytölle, umpipiilo ja ukko sieltä löytyi. Seuraavaksi taas toista puolta, Köpi kävi takarajalla tuli taas varmasti rullan kanssa takaisin. Laitoin taas näytölle, koira lähti ja meni niinkuin normaalisti liina tiukalla.. Takarajalla se sitten pysähtyi ja siihen loppui tämä leikki, kaks valeilmaisua, kiitos ja hei. Vaikka ensimmäinen valeilmaisu järkytti, niin se teki tämäkin ja entistä pahemmin, tuosta kun ei pystynyt millään sanomaan että valetta ilmaisee, perskeles. Pisteitä muuten kertyi kokonaista 60.

Jatkettiin maksettuja treenejä, esineitä nostettiin kaks kappaletta ja siitä 29 pistettä. Ote esineestä oli kuulemma sen verran huono että piste meni. Muuta ihmeellistä siinä ei tapahtunu, Köpi meni, käytti nokkaansa, nosti esineet ja tuli pois.

Tottikseen seuraavana, seuraaminen oli ensimmäiset 100 askelta ihan kohtalaista, ei tosiaankaan parasta Köpiä mutta mukana se kulki. Sitte pätkän matkaa ennen henkilöryhmää Köpi pysähtyi kuin seinään, aivan kuin oisin käskenyt pysähtymään. Osansa voi olla sillä että liikkeestä seisomista on parin viimeviikon ajan treenattu ja paljon, joku pöljä tajusi hieman liian myöhään että avoimen luokan tottiksessa on semmonenki liike. No, hienosti pysähty vaikkei edes käsketty. Siitäpä ei enää pakettia saatu kasaan, Köpi paineistu ja loppu oli sen näköistäkin.. Seuraaminen väljää, jättäviä ennakoitiin ja noudot jäi puolitiehen.. Kyllähän sen siitä ois saanu nousemaan, ei ois tarvinnu kun palkkaa näyttää, mutta näytäppä kokeessa.. Eteenmeno oli onneksi kivaa, ja se onnistui niin hyvin kuin se voi onnistua, ja tästä sentään erinomainen! Yhteensä 76 eli koko päivän saldo 165.

Tänään sitten matka kävi hakumetsään ja suunnitelmana 100m tyhjää. Intoa riitti muka taas ja tyhjät pistot oli hienoja, eikä se siellä paljoa rulla suussa juoksennellut. Kun ei sitä kisafiilistä tutulla porukalla saa päälle niin aloin sitte esittämään paskahalvauksen partaalla olevaa ja hyvin epävarmasti laitoin koiran töihin.. Köpi kävi noin 15 metrin päässä olevan ison kiven takana kääntymässä, otti siellä rullan suuhun ja tuli takaisin.. Kielsin jo hyvissä ajoin ja laitoin kolme kertaa samalta paikalta takaisin, kun ei hienoa pistoa tuntunut millään tulevan. Eipä noussut enää rullakaan, vaikka jatkoin tätä "tärinää" loppuun asti.. Takanurkista sitten tuli löydöt, ettei aivan mene koiran kiusaamiseksi..

Ongelma siis saatiin kaivettua esiin, ja mistäpä muualta se löytyy kuin kirjottajan korvien välistä.. Voi perkele kun sitä osais olla jännittämättä. Vaikka eilisessä kokeessa en omasta mielestä paljoa jännittänyt, ainahan se silti vähän.. Ja tosiaan ensimmäisen valeilmaisun jälkeen meni oma pakka sekaisin, toisen voi huoletta pistää sen piikkiin. Nyt tässä vain on se ongelma että miten luottaa ilmaisuihin kun se tähän asti on ollut idioottivarmaa.. Ja mitä tekis tottikselle, se kun on pilattu liialla treenaamisella. Jäiskö talvitauolle vai hakkaisko päätä seinään, kausi kun olis kuitenki mukava lopetella onnistumiseen.. Siinäpä sitä on miettimistä. No, katotaan mitä kaikkia syksy tuo tullessaan..

2 kommenttia:

 1. Lisää treeniä vain ja ohjaajan jäykistelyä. Onhan tässä talvi aikaa hioa ilmaisua ja olla kunnossa ensi kesänä.
  Kesän aussieleirillä Samppa sanoi treenaavansa valeiden ehkäisemiseksi juurikin pitkää tyhjää rataa ja lopussa yksi ukko -mitä olitte nyt tehneetkin. Itse uskon myös tuohon samaan teoriaan. Saadaan painetta harjoiteltua treeneissä. Ja saadaan koiralle mielikuva siitä, ettei haittaa vaikkei siellä ketään olekaan. Itse olen kokenut hyödylliseksi myös vieraissa treeniporukoissa käymisen. Aina on tuplasti jännittävämpää kun on uusia ihmisiä katsomassa.
  Häntä pystyyn ja eteenpäin! :)

  VastaaPoista
 2. No juu, eihän sitä vielä malta tauolle jäähä. :) Heti maanantaina mentiin tottiskentälle ja laitettiin noutoihin vähä vauhtia.. Keskiviikkona käytiin hakumettässä ja Köpi päästeli noin 170-180 metriä tyhjää aluetta, etu- ja takanurkissa oli löydöt. Nyt mentiin irtorullilla. Ei mittään ongelmaa jaksamisessa ja hyvin lähti vaikka muka "jännitin". Kattoo ny jaksaako tälle syksyä käyä kokeesa..
  Mutta talvi pidetään taukoa joka tapauksessa, se näkyy ainaki tuon koiran motivaatiossa kun saa nakata aivot narikkaan reilummaksi aikaa. :)
  Parissa vieraassa treeniporukassa (ja maastossa) on tullu kesän mittaan käytyä, ja ne on kyllä hyödyllisiä reissuja joka suhteessa. Enemmänki vois kyllä käydä.

  VastaaPoista